30 Ağustos 2010 Pazartesi
Adsense dışındaki popüler reklam sistemleri


       Adsense ile ilgili merak edilenleri ve kazanç için genel bilgileri yukarıda yeterince verdiğimi düşünüyorum. O yüzden diğer sorulara geçiyorum.Son günlerin en popüler konularından birisi de internetten para kazanmak. Bu iş o kadar gelişti ki, internetten kazandığı parayla geçinen kişiler hızla çoğalmaya başladı. İnternet artık para kazanma konusunda ciddi bir sektör oldu. Bu sektörün farkında olan aktif internet kullanıcılarıda sürekli internetten nasıl daha fazla para kazanabiliriz diye düşünüyor. 
      Artık çoğu kişi için amaç internetten para kazanmak değil, yeni amaç internetten daha çok para kazanmak.Bazıları temeli sağlam tuttukları için internetten hem para kazanıyor hemde başka insanlara kazandırıyor. Bazılarıda bir türlü internetten para kazanamamaktan yakınıyor.Madde madde inceleyelim:


Reklamstore: İlk çıktığı zamanlarda büyük ses getirmiş ve biçok sitenin Adsense kullanmayı bırakıp kendine geçmesini sağlamıştır.Ama şu günlerde bırakın para kazandırmayı reklamını yayınladınız diye neredeyse üstüne para isteyecek seviyeye gelmiş durumda. İlk açıldığı zamanlarda tık başı 4 kuruş gibi iyi bir rakam verirken şuan 2 tıka 1 kuruş bile verebilir hale geldi. Sistemdeki reklam sayısı çok azdır. Tık almaz ve tık başı düşük verdiği için neredeyse hiç kazandırmaz. 30 TL olunca ödeme yapar. Vergi kesintisinden sonra kalan kuş gibi paradan ve tık almayıp bide üstüne az kazandırmasından dolayı şuan neredeyse hiç kullananı yoktur.


Gittigidiyor: Türkiye’ nin en büyük sitelerinde biri olan ve satıcıyla alıcıyı buluşturan bir alışveriş sitesi olan Gittigidiyor.com şuanda ülkemizde kazanç bakımından Adsense’ ye beklide tek alternatifdir. Tık başı oranı site hitinize göre değişir ve en yüksek 1 tıka 10 kuruş verir.Yayıncı kabul ederken çok nazlıdır. Az üye çıkartırsanız verimsizlik nedeniyle hesabınız kapatılabilir ama içerideki paranızda gönderilir.


Adtech: Belkide dünya üzerinde açıldığı ilk günden beri sayma sorunu olan tek reklam sitesidir. Ne yapacağı hiçbir zaman belli olmaz. Bazen 1 tıka 4-5 kuruş verir bazen de 1 tıka 1 kuruş. Bazen sorunsuz sayar bazen de hiç saymaz. Saymama sorunu olduğu için ve reklamlarının kalite seviyesi yüzünden çok az tık alır ve az kazandırır. Bazı kişiler iyi kazandırıyor dese de normal bir sponsordan 10 TL kazanılması gereken sitede Adtech 1 TL bile kazandıramayabilir. Örnek olarak hiti 250.000 olan bir sitede normal bir sponsorla günlük 100 TL gibi bir rakam rahatlıkla kazanılabilir. Hele Adsense kullanılırsa içerik kalitesi göz önünde tutulduğunda günlük 150-200 dolar bile kazanabilir. Aynı hitle aynı sitenin 1 günlük Adtech kazancı ise bazen 2-3 dolar (yaklaşık 5-6 TL) gibi komik rakamlar olabiliyor.



Linkz ve Reklamz: Bir Reklamz kuruluşu olan Linkz şuanda Türkiye’de Gittigidiyor ile beraber tık başı en çok veren sponsorlardandır.Benimde kullandığım bir sponsor olan Linkz, text reklamda tık başına 10 kuruş, video reklamda tık başına 20 kuruş verir. 500 dolarda ödeme yapar. Çok zor üye kabul eder. Forumları kabul etmez. Bol makale içerikli blogları kabul eder ve çok sever. Desteği çok iyidir. Üyelik başvurularına 3-4 aydan önce cevap vermez.


Adhood: Türkticaret tarafından açılmış son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz sponsor. Memnun olan pek yok gibi. Düşük kazandırıyor, yüksek vergi kesiyor, EFT masrafını bile kazancınızdan düşüyor ve de Türkticaret…


Popup sponsorlar: Açıkça söylemek gerekirse bu saatten sonra kullanmayacağım 2 reklam çeşidi var. Biri popup reklam diğeri PTC.Popup reklamlar şuanda normal popup piyasasının çok altında para kazanmayı vaad ediyor. Örneğin bundan 2 sene öncesine kadar 10k siteye 100 TL ye reklam alınırken yani 1000 gösterim başına 10 TL kazanç düşerken şimdi 1000 gösterime ortalama 50 kuruş veriliyor.Bundada popup hitin %50-60ını zor sayıyor. Yani 1000 gösterim yapıp ortalama 20 – 30 kuruş kazanıyorsunuz. Bu rakam çok komik bir rakam ve sanırım sizlere Türk internet reklamcılığının yerlerde süründüğünü anlatmak için gayet yeterli. Bide bazılarının bu kazançlardan. Bu komik rakamlar sadece popupta değil tık başı reklamlardada oluşuyor. Bu düşük rakamların en büyük suçlusu da ne iş olsa yaparım diyenlerin internettede ne reklamı ne fiyata olursa olsun kullanırım demeleri. Böylece reklam veren kişi sen çok para istiyon nasıl olsa bu rakamlara reklam yayınlayacak binlerce kişi var diyor. Çoğuda parayı ödemiyor ya da eksik ödüyor zaten. PTC sistemler ise tamamen zaman kaybı.. Bence hiç bulaşmayın. Çok büyük uğraşlarla çok düşük rakamlar kazanırsınız. Çoğunluklada parayı alamazsınız veya geç alırsınız..


Normal banner ve text reklamlar: Bu yukarıda saydığımın hiçbiri size uymuyorsa direkt olarak normal banner reklam alabilirsiniz.Hitiniz günlük tekil en az 5k ise sitenize gayet rahat reklam veren bulabilirsiniz…


0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler