30 Ağustos 2010 Pazartesi
Adsense organizasyonunu nasıl yapmalıyım?


Google her ne kadar Adsense için site açmayın dese de büyük bir hiti bulunmayan ortalama bir site ile hele hele ülkemizde Adsense’ den ciddi bir para kazanmak sadece hayallerde kalıyor. O yüzden Adsense’ den para kazanmak için site açmalıyız ama bunu Google’ ın gözüne sokarak yapmamalıyız. 


Yani normal yaptığımız siteler gibi siteler yapmalıyız ama kaliteli kelimeler üzerine yapmalıyız. Kısacası kaliteli kelimelerden yola çıkarak sürekli güncel kalacak, görünümü profesyonel bir site açıp normal sitemize ne yapıyorsak onada aynısını yapmalıyız. 


Örnek AAA kelimesi iyi kazandırıyor diye gidip bedava blog açıp içine 2 yazı kopyalayıp sonrada sayfanın her yerini Adsense ile donatmak yanlış olur. Onun yerine AAA ile ilgili geniş bir site yapıp
sürekli güncel tutarak ve anormal yaklaşımlar sergilemeden normal site gibi bu siteyi de yazarsak ve makul seviyede Adsense reklamlarını düzgün bir şekilde yerleştirirsek on numara olur. 
Burada dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da içeriğiniz hangi ülkenin dilini kapsıyorsa hitlerinizin çoğunluğunun o ülkeden olması uygun olur. Bir diğer önemli nokta da Adsense’ den çok para kazananların çoğunun altın değerinde bir ipuçları vardır. O ipucu şudur: Birden fazla site. Evet sadece 3 kelimelik bir cümle ama işleme konulduğu takdirde yüksek kazanç siz istemeseniz de oluşuyor. Kendinize 10 tane popüler kaliteli kelime bulun var ve bu 10 kelimenin hepsine birer adet site açın. Diyelim ki kendi normal sitenizden günde 2 dolar kazanıyorsunuz. Bu 1 sitenin her birinden de günde ortalama 2 şer dolar gelse 20+2=22 dolar günlük ortalama kazancınız olur. 10 günde 220, 30 günde ortalama 660 dolar kazancınız olur. Doları 1,55 ten hesaplarsak aylık kazancınız 1.000 küsür TL oluyor. Birlikten güç doğar diye ilk okulda boşuna öğretmediler ;) Bilindiği gibi Türkçe içerikte para kazanılabilecek kelimelerin sayısı çok az. 


O yüzden mutlaka İngilizce içerik öneririm. Eğer İngilizce bilginiz yoksa ücreti karşılığında post yazdırabilirsiniz veya çevirme yaptırabilirsiniz. İngilizce içeriğin Türkçe içeriğe göre daha fazla vermesinin nedeni İngilizce global bir dildir ve dünya üzerinde yaklaşık 3 milyar kişi tarafından gündelik hayatta kullanılmaktadır.Türkçe kullanımı ise ortalama 250-350 milyon kişi ile sınırlıdır. Ayrıca Türkiye dışındaki ülkelerinde kullandıkları Türkçe ile bizim kullandığımız arasında dağlar kadar fark vardır. Bu değerlere bakıldığında İngilizce kelimelerde rekabetin daha yüksek olduğu kolayca anlaşılabilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler