30 Ağustos 2010 Pazartesi
Nasıl Daha Çok Kazanabilirim?


Evet arkadaşlar en önemli konumuz olan “Nasıl daha çok kazanabilirim” e hoşgeldiniz.Bu konu hakkında ilk önce şunu belirteyim:
Mutlaka ve mutlaka birinci koşulunuz “Özgünlük” olmalı.Özgünlük çerçevesi içinde hareket ederseniz bu çerçeveyi aşar, daha çok kazanırsınız.
İkinci önemli faktör de yüksek kazançlı kelimelerdir. Bunu ilerleyen bölümde açıklayacağım. Özgünlük konusunda ilerleyen bölümlerde çok daha ayrıntılı bir şekilde anlatacağım.


Adsense’ den En Yüksek Verim Nasıl Alınır?


Yukarıda kısaca Adsense’ nin çalışma sistemini ve diğer genel bilgileri anlattım. Sıra geldi Adsense’ den en yüksek verimi almaya. Bunun için deneyebilecekleriniz:


 Adsense’ de en yüksek verim sağlayan reklam boyutlarından birini veya birkaçını kullanmalısınız. Yapılan analizlere göre en iyi verim sağlayan reklam boyutları: 336x280,160x600, 728x90…


 Sitenizin teması Adsense için uygun olmalı. Eğer Blogger veya Wordpress destekli bir blogunuz varsa internetten yüzlerce Adsense teması bulabilirsiniz.Normal bir siteniz varsa sitenizi reklamlara göre tasarlayarak reklamlardan daha iyi performans alabilirsiniz. İllaki özel Adsense teması kullanmanıza gerek yok. Temanız Adsense performansı için orta seviyede olsa yeterlidir.


 Reklamların performanslarını ölçmek için her zaman kanalları kullanmanızı öneririm.
Böylelikle farklı yerleşimler deneyerek sitenizin en çok hangi bölgesinde tıkların ve kazancın
arttığını öğrenebilirsiniz.


 Çoğu kişi reklamları sitenin en üstüne ekleyerek veya yazıların en altına ekleyerek daha fazla performans alacağını sanar. Ama aslında reklamları yazının hemen yanında veya hemen üstünde – altında yayınlamak daha çok tık almanızı ve reklamların içeriğe daha yakın olması nedeniyle daha kaliteli reklamlar çıkmasını sağlar. Kendinizi Adsense’ yi hiç bilmeyen bir ziyaretçi olarak sayın. A sitesine girdiniz ve yaklaşık 30 satırlık cep

telefonu konusu okudunuz.Tek derdiniz o cep telefonunun özelliklerini ve fiyatını öğrenmek.
Yazının sonuna geldiğinizde sayfanın aşağı kaydığını ve header (üst) bölümün görünmeyecek alanda
kaldığını fark ettiniz.Bu durumda ne yaparsınız? Yeni bir sekme açıp arama motorunda o cep
telefonunun özelliklerini ve fiyatını mı ararsınız yoksa sayfanın üst tarafına çıkıp acaba üstte reklam var mı,
ve o reklamda aradığım telefonla ilgili bir bilgi var mı mı diye düşünürsünüz? Ben size cevabı söyleyeyim. Adsense ve bu işlerden hiç anlamayan, internetle ilgili pek bilgisi olmayan bir kişi yeni bir sekme açar (hatta sekme açmayıp yeni bir tarayıcı sayfası bile açar) ve arama motorunda o telefonu arar. Sizin burada yapmanız gereken şey reklamları olabildiğince konularla iç içe geçirmektir.


 Reklam performanslarını iyi takip etmelisiniz. Eğer web sitenizle Adsense’ den çok para kazanmak istiyorsanız öncelikle sitenize ne tip ziyaretçilerin girdiğini,hangi sayfalarda daha İnternetten Para Kazanmak İçin Altın Bilgiler 5 uzun süre kalındığını, ziyaretçilerin sitenize en çok hangi kelimeyle geldiğini, sitenizde en çok
hangi yazıların okunduğunu, sitenizde en çok hangi sayfada reklamlara tıklandığını vs. bilmeniz gerekir. Bunun içinde Adsense hesabınızı Analytics ile bağlamanız gerekir.


0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler