30 Ağustos 2010 Pazartesi
Doğru Reklam Yerleşimi Nasıl Olur?


*Sayfalarımda Google reklamlarını nereye yerleştirmeliyim?


*Google reklamlarının nereye yerleştirildiği içeriğe bağlı olarak sayfadan sayfaya değişiklik gösterir. Reklamlarınızı yerleştirirken kendinize sormanız gereken bazı sorular aşağıda sıralanmıştır:


* Kullanıcı benim sitemi ziyaret ederek neyi gerçekleştirmeyi amaçlıyor?
* Belirli bir sayfayı ziyaret edenler ne yapıyorlar?
* Dikkatleri muhtemelen nerede yoğunlaşmaktadır?
* Reklamları kullanıcılara engel olmaksızın bu bölgeye nasıl yerleştirebilirim?
* Sayfayı nasıl temiz, düzenli ve çekici tutabilirim?


Bazı bölgeler diğerlerine oranla daha başarılı sonuçlar vermektedir. Bu ısı haritası örnek bir sayfa üzerindeki ideal yerleştirmeyi göstermektedir. Renkler, koyu turuncudan (en yüksek performans) açık sarıya (en düşük performans) açılarak gitmektedir. Diğer bütün faktörler aynı kaldığı sürece, sayfanın ilk görünen kısmına yerleştirilen reklamlar, sayfanın daha alt bölümlerinde bulunan reklamlara göre daha iyi performans gösterirler. Zengin içerik bulunan ve navigasyon bölümlerine yakın bulunan reklamlar genellikle daha iyi sonuç almaktadır.Bu ısı haritası yerleştirmeye yönelik yararlı bir rehber olmakla birlikte, reklam yerleştirme konusunda karar verirken kullanıcılarınızı ön planda tutmanızı önemle tavsiye ederiz. 


Kullanıcılarınızın değişik sayfalardaki davranışlarını ve onlar için neyin en faydalı ve görülür olduğunu düşününüz. Bazı sayfalardaki en uygun reklam konumunun her zaman beklediğiniz gibi olmadığını göreceksiniz.


Örneğin, kullanıcıların tipik olarak bir makaleyi okumaya yoğunlaştıkları sayfalarda makale içeriğinin hemen sonuna yerleştirilen reklamlar çok iyi verim almaktadırlar. Bu neredeyse kullanıcıların makaleyi okumayı bitirerek kendilerine, "şimdi ne yapabilirim?" diye sormaları gibidir.



*AdSense''i tüm sayfalarıma yerleştirmeli miyim?*


Sitenizde Google reklamlarını sadece az sayıda sayfada bulunduruyorsanız, AdSense kodunu özellikle zengin içeriğe sahip olan daha fazla sayıda sayfaya koyunuz. AdSense, gerek ürün tanımları ve forumlar gerekse haber makaleleri gibi çok sayıda değişik sayfa çeşitlerinde etkin olabilir. Reklam görünümünü artırmak sitenize
çeşitlilik katar ve daha fazla seçenek sunar, bu da sitenizin bir reklam aracı olarak verimini artırır.


*Çoklu reklam üniteleri etkin olarak nasıl kullanılabilir?*


Çoklu reklam üniteleri sahip olduğumuz büyük reklam envanterini kullanarak performansınızı optimize etmenize yardımcı olur. Sayfa başına üç adede kadar reklam ünitesi yerleştirebilirsiniz. Çoklu reklamların etkisini ölçmenin en iyi yolu bunun genel kazançlara olan etkisini incelemektir. Aşağıda çoklu reklam ünitelerinin başarılı olabileceği bazı örnekler sıralanmıştır:


* Çok miktarda metin içeren, kullanıcının sayfanın alt taraflarına inmesini gerektiren sayfalar.
* Forumlarda veya mesaj boardlarda, özellikle konuların içinde.
* Sadece küçük reklam biçimlerinin (örneğin, 125 x125 buton)sığabileceği sayfalar.


Bu kurallara uygun yerleşim yaparsanız emin olun kazancınız yükselecektir. 


Önemli olan ziyaretçiye o reklamı tıklatmaktır. 
Site ziyaretçisi velinimettir.
Site ziyaretçisi, sitenin can damarıdır.
Site ziyaretçisi daima haklıdır :)


Bu koşulları hep göz önünde bulundurarak organize olursanız kazanan siz olursunuz.



0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler