30 Ağustos 2010 Pazartesi
Adsense Nedir? Ne değildir?


Adsense, dünya devi Google Inc. Şirketinin Adwords tabanlı reklam sistemidir. Adwords’ün ne olduğunu kısaca açıklayacak olursak:


Adwords, kendi reklam ağında(Adsense) ve arama sisteminde müşterilerinin reklamlarının belirli bir ücret karşılığı yayınlandığı sistemdir. Yani Adsense’in kazancının kaynağı Adwords Müşterileridir.


Buradan yola çıkarsak, biz kendi web sitemizden ne kadar google müşteri reklamı yayınlarsak ve tıklatırsak o kadar kazanç elde ederiz. Adsense ne değildir sorusunun cevabı da şudur:
Adsense bir hayır kurumu değildir, kimsenin hayrına kimseye para dağıtmadığı dünyamızda, Google’da kimseye hayrına para dağıtmıyor.Emin olunki biz 1 kazanıyorsak Google 5 kazanıyor. Bu mantıkla yola çıkarsak, Adsense’den hakkımızın üstünde bir kazanç beklememeliyiz.
Hepimizin başına gelmiştir(Adsense Hesabı Olanlar İçin Söylüyorum) rapor paneline bakıyoruz, tıklama var kazanç yok?


Bu ne iştir diye içinizden geçtiğini biliyorum. Bunun sebebi Google’ın Adwords kuponları. Evet Google zaman zaman müşteri çekmek amacıyla Adwords kuponu dağıtıyor. Bunun karşılığında bir ücret almadığından kuponla yayınlanmış bir reklama denk geldiyseniz o
reklamdan hayır gelmiyor. Yapılan araştırmalar sonucu adwords kuponunun en çok kullanıldığı
ülkeler arasında gelen Türkiye’miz de Adsense’den kazanmak bir bu kadar daha zorlaşıyor haliyle.
Bunun için bu kitaptada anlatacağım şeylerden biri olan “Yurt Dışı Hit” bizi en mutlu edecek şeylerden birisi olacak.


Yabancı reklamlardan kazanılan para Türkçe reklamlardan kat be kat fazla olur bunu unutmayın. Bu nedenle bu kitaptaki asıl amaçlarımızdan birisi sitemize yabancı bir kullanıcı kitlesi çekmektir.


0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler